Det er på tide med frit TV-valg

Comflex, der blandt andet leverer TV- og bredbåndsløsninger til boligforeninger og ejendomsselskaber, hilser Stofas gennembrud og initiativ velkommen. Comflex har været klar med tilsvarende teknologi i mange år, men Copydan og programudbyderne har ikke været interesseret før.

– Det er positivt at Stofa tager initiativ til frit TV-valg. Teknologien har eksisteret i mange år, så det er virkelig på tide, at vi også i Danmark tager den i anvendelse, så brugerne kun skal betale for det de ser, udtaler direktør Finn Lindau fra Comflex, der leverer TV- og bredbåndsløsninger til boligforeninger, ejendomsselskaber og antenneforeninger gennem sit eget forsyningsnet, der er som skabt til den store datatrafik fra fritvalgs-programmer.

Finn Lindau har i mange år kæmpet for at kunne tilbyde sine kunder en løsning, hvor den enkelte forbruger ikke skal betale for TV-pakker med kanaler han aldrig ser, men selv kan vælge præcis hvilke kanaler, han vil se og betale for. Problemet har hidtil været modstand fra programudbyderne og Copydan/Verden TV’s strategi og regler.

– Copydan har for eksempel gennem flere år i deres standardbetingelser forhindret teknologi, hvor man kan åbne og lukke de enkelte brugere for givne programmer. Vi håber og forventer, at Stofas gennembrud hos programleverandørerne medfører, at Comflex endelig får lov at tilbyde frit valg gennem vores forsyningsnet.

Comflex har allerede infrastrukturen klar med stor kapacitet i sit forsyningsnet, der er klar til forsyning af alle ejendomme i København med bredbåndsfiber. I modsætning til Stofas løsning slipper Comflex-kunderne for endnu en box foran deres TV.

– Vi mener ikke, at en box foran tv’et er den bedste løsning. Brugerne ønsker ikke endnu flere kasser og fjernbetjeninger for at se deres programmer. Comflex-løsningen anvender det slot, der er i nutidens TV-apparater, så de kan bruge den almindelige fjernbetjening. Har man et gammelt analog TV, skal der dog anvendes en DVB-C box, siger Finn Lindau.

Comflex med Finn Lindau som direktør og ejer har tidligere taget føring i forbindelse med teknologi indenfor TV og bredbåndssystemer. Erfaringerne går helt tilbage til 70’erne, hvor han under navnet Sielex byggede og drev TV-anlæg for ca. 70.000 brugere i København.