Ny spændingsroman: Fanget i tiden

fangetitidenDANSK MUSIKER DEBUTERER SOM FORFATTER MED INTERNATIONAL SPÆNDINGSROMAN
Michael Owinos debutroman ”Fanget i tiden” er en historie om korruption, magtmisbrug og grænseløs grådighed. Bogen udkommer 8. marts.

En international spændingsroman, der trækker tråde fra nutidens Danmark over 80’ernes Tyskland til Rusland under 2. verdenskrig. En deling tyske soldater tømmer Vinterpaladset i Stalingrad, så Hitler kan opbygge en storslået samling af kunst, stjålet fra hele Europa. 70 år senere dukker værdifulde smykker fra zarens hof op hos en tysk direktør, i en sag der har forbindelse med en forsvundet dansker, der var involveret i kunstforfalskning. Den danske efterforsker Tom Halvorsen graver sig ned i den højst mærkværdige og uhyggelige sag, der har den tyske familie Stormann og deres forretningsimperium som omdrejningspunkt.

– Inspirationen til romanen har jeg blandt andet fået på mine rejser over hele verden gennem de sidste tyve år. Især har mange besøg i Rusland sat gang i tankerne og fantasien om Europas historie i årtierne efter krigen. Jeg vil gerne fortælle den store historie, men samtidig med detaljer om livet for både om de frysende, tyske soldater i Rusland og helt almindelige mennesker, der prøver at klare sig hver på deres måde i efterkrigstidens Tyskland, fortæller bogens forfatter, Michael Owino.

Det er Michael Owinos litterære debut efter en lang karriere i den danske musikbranche – både som musiker og hos danske pladeselskaber – under navnet Michael Karshøj. I 80’erne spillede han blandt andet trommer i avantgardegrupper som Ballet Mécanique og Under For med Martin Hall, og fik senere sit eget sublabel Zona Records, der leverede nye navne til de store, etablerede pladeselskaber.

– Kunstnerisk formidling er ikke nyt for mig, men min interesse for menneskeskæbner er især blevet formet af, at jeg gennem en årrække har arbejdet med socialt udsatte, alkoholikere, sindslidende og flygtninge. Jeg havde brug for en ny kunstnerisk udtryksform for at fortælle historier om mennesker og deres skæbne, og denne roman er det første resultat af den proces, siger Michael Owino.

Bogen er blevet til i samarbejde med Skriveværkstedet, hvor forfatteren Mette de Fine Licht har været redaktør og sparringspartner for Michael Owino.

Titel: Fanget i tiden
Forfatter: Michael Owino
Pris: 129 kroner (trykt bog) – 34 kroner (E-bog)
Forlag: BoD
Kan bestilles: hos alle større boghandlere, på www.bod.dk samt på www.michaelowino.com .
Udkommer: 8. marts
Anmeldereksemplarer kan rekvireres på www.bod.dk.